Continue

Jeep® Compass

Вози ја иновацијата секој ден

Jeep® Compass

Вози ја иновацијата секој ден

 

Нова генерација на мотори
Нов Jeep® Compass предлага три ефикасни мотори, два бензински и еден diesel, хомологирани според E6D final. Погонот е на предните тркала, а менувачот може да биде рачен или автоматски, во зависност од верзијата со бензински мотор.

Намалени емисии, подобрени перформанси

Новиот Jeep® Compass става на располагање линија на мотори кои се во можност да понудат ефикасни перформанси како во градско возење, така и надвор од патиштата. Истовремено, подобрени се потрошувачките, намалени емисиите.

1.3 БЕНЗИН TURBO T4 FWD 130 КС

Овој бензински мотор со 4 цилиндри и директно вбризгување се разликува по реактивните перформанси (до 270 Nm максимален вртежен момент) потполно почитувајќи ги стандардите на Еuro 6D-final. Потрошувачките се намалени, додека перформанси остануваат непроменети, типични за Jeep®. Со неговиот 6 брзински рачен менувач може да испорача моќност до 130 КС.
Максимална моќност: 130 КС
Максимален вртежен момент: 270 Nm
Емисија на CO2: 151 –160 g/km WLTP

1.6 Multijet II Diesel FWD 130 КС Рачен менувач

Ефикасниот мотор 1.6 MultiJet II Diesel Euro 6D-Final нуди уште подобри перформанси на секаков терен. Во однос на верзијата Euro 6D-Temp овој нов мотор ја зголемува моќноста (+ 10 КС) и ги намалува емисиите. На располагање е со рачен менувач со 6 брзини и е во состојба да произведува до 130 КС.
Максимална моќност: 130 КС
Максимален вртежен момент: 320 Nm
Емисија на CO₂: 134 – 141 g/km WLTP

ВЛЕЗЕТЕ ВО СВЕТОТ НА 4XE

Дозволете ни да ве одвеземе во иднината. Новиот Jeep® Compass е достапен и во 4xe Plug-In Hybrid верзија.

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
Ви треба информација? Разговарајте со нас