Continue

Jeep® Compass e-Hybrid

ХИБРИД СО СТИЛ И ЕФИКАСНОСТ
Jeep® Compass e-Hybrid располага со нова хибридна погонска група на електричен мотор кој е надоврзан на бензински мотор со цел да обезбеди хибридно доживување со 100% електрично возење при мала брзина.

Jeep® Compass e-Hybrid

ХИБРИД СО СТИЛ И ЕФИКАСНОСТ
Jeep® Compass e-Hybrid располага со нова хибридна погонска група на електричен мотор кој е надоврзан на бензински мотор со цел да обезбеди хибридно доживување со 100% електрично возење при мала брзина.


 • LONGITUDE
  Дознајте повеќе


 • LIMITED
  Дознајте повеќе


 • S
  Дознајте повеќе


 • UPLAND
  Дознајте повеќе

НОВАТА ЕРА e-HYBRID

Технологијата Jeep® e-Hybrid се базира на новиот бензински мотор 1.5 Turbo T4, кој испорачува 130 КС на предните погонски тркала, на кој се надоврзува електричен мотор. Асистенцијата на последниов овозможува да се подобрат перформансите обезбедувајќи до 15 kW* (20 КС) во различни фази на возење. Спротивно на некои други возила со лесен хибриден мотор, системот Jeep® e-Hybrid му овозможува на возилото да се придвижува само со електричниот мотор при мала брзина* : особено ценето при маневри на паркирање или во сообраќаен застој.

*Функционирањето зависи од состојбата на исполнетост на батеријата и условите на возење.

НОВ МЕНУВАЧ СО ДВОЈНА СПОЈКА И 7 БРЗИНИ

Технологијата Jeep® e-Hybrid се потпира на новиот роботизиран менувач со двојна спојка и 7 брзини, со кој електричниот мотор е директно поврзан. Се одликува со брз одговор при менување на брзина и слеано одвивање на возењето. Седмата брзина овозможува намалување на бучавата и на потрошувачката на гориво на автопат.

TЕХНOЛОГИЈА

Jeep® e-Hybrid располага со нови функции благодарение на вградениот електричен мотор, кои се согледуваат во подобреното доживување при возење.

E-CREEPING

При прогресивно отпуштање на педалот за кочница, возилото почнува да се префрла само на електричниот мотор, на тивок и слеан начин.

E-LAUNCH

Благодарение на технологијата e-Hybrid, рестартирањето се одвива на 100 % електричен начин при мала брзина во потполна тишина.

E-QUEUING

Во сообраќаен застој возилото се движи само благодарение на електричниот мотор со поголема слеаност и во потполна тишина.

E-PARKING

Можете да ги изведувате маневрите за паркирање 100% електрично.

БЕЗБЕДНОСТ

Новиот Jeep® Compass e-Hybrid има голем број активни и пасивни безбедносни системи, развиени за постојано да ви помагаат на пат.

НАДВОРЕШНОСТ

Jeep® Compass не поминува незабележан од неговото стапување во светот на хибридните возила. Единствениот дизајн и впечатливите линии се подвлечени со рестилизираната решетка, преобликуваниот преден браник и стандардните LED предни светла.

ВНАТРЕШНОСТ

Внатрешноста на новиот Jeep® Compass e-Hybrid се издвојува по својата просторност, удобност и стил. Централната конзола е дизајнирана за да обезбеди дополнителен простор за лактите и да ја направи кабината уште попространа. Контролната табла располага со голем екран од системот за информирање и забава UconnectTM и дигиталната група инструменти што може да се конфигурира. Висококвалитетните, пријатни материјали на допир и истакнатите шевови го надополнуваат стилот на ентериерот.

Ви треба информација? Разговарајте со нас