Continue

Jeep® Wrangler  4xe Plug-In Hybrid

Wrangler влегува во светот на 4xe Plug-In Hybrid со специјална опрема која ги слави 80-те години на Jeep®.

Jeep® Wrangler  4xe Plug-In Hybrid

Wrangler влегува во светот на 4xe Plug-In Hybrid со специјална опрема која ги слави 80-те години на Jeep®.

Верзии на опрема


  • Нов Wrangler 4xe 80° Anniversario
    Дознајте повеќе


  • Нов Wrangler 4xe Rubicon
    Дознајте повеќе

  • Нов Wrangler 4xe Sahara
    Дознајте повеќе

НОВАТА ЕРА НА МОБИЛНОСТ JEEP®

Jeep® Wrangler влегува во светот на електрификацијата со новата технологија 4xe Plug-In Hybrid. Легендарниот интегрален погон Jeep® се комбинира со новиот електричен мотор за да понуди нов концепт на мобилност, но и еден цел екосистем на услуги и решенија кои го развиваат светот на Jeep®.

УСЛУГИ UCONNECT™

Co Uconnect™ услугите интегрирани во системот на новиот Jeep® Wrangler 4xe Plug-In Hybrid ќе биде можно да се комуницира со сопственото возило на едноставен и интуитивен начин, благодарение на апликацијата My Uconnect™, која може да се симне од App Store и Google Play. Одлика на светот 4xe, е новата услуга My eCharge која овозможува да се надгледува нивото на полнење на батеријата директно од мобилниот телефон. 

СЛОБОДА НА ДВИЖЕЊЕ

Со помош на услугите Uconnect™ вградени во системот на автомобилот лесно може да се најдат најблиските места за полнење. Постојат преку 120.000 во цела Европа.

Продолжување на гаранцијата

Френетичниот ритам на градот бара навременост и брзина на дејствување. Новиот Jeep® Wrangler 4xe Plug-In Hybrid е опремен со батерија од 17,3 kWh која може да се полни каде и да е. Покрај тоа, батеријата има 8-годишна гаранција, што е еквивалентно на 160.000 поминати километри. Може да се побара продолжвање на гаранцијата за автомобилот до 5 години Благодарение на  Mopar® Vehicle Protection.

EASYWALLBOX

Новиот easyWallbox, на располагање како опционал, е интелигентен уред кој овозможува да се намали времето на полнење на помалку од 3 часа. ЕasyWallbox има способност да го воспостави нивото на енергетска апсорпција на домот да ја прилагоди моќноста при полнење спреувајќи притоа евентуални прекини на струја. Инаку, го меморира секое полнење предвидувајќи ги можните максимуми за да го оптимизира процесот на полнење.

Полнење дома и насекаде.

Да се наполни новиот Wrangler 4xe Plug-In Hybrid е изненадувачки лесно. Со помош на новиот easyWallbox, автомобилот може да се наполни дома преку далечинска команда со JuiceBox Connected Wallbox од апликацијата My Uconnect™.
Новиот хибриден Wrangler може да полни и надвор од дома, благодарение на кабелот Mode 3, на располагање како опционал и за употреба при полнење на повеќето јавни станици.

Полнење за време на возење

Новиот Jeep® Wrangler 4xe Plug-In Hybrid има способност сам да се полни за време на возењето.
Благодарение на функцијата e-Coasting може да  ја трансформира кинетичката енергија која се произведува во фазата на кочење, успорување и кога е во лер, во енергија спремна за користење.

УШТЕ ПОМОЌЕН

Новиот Wrangler 4xe Plug-In Hybrid се соочува со секојдневните предизвици со моќност од максимум 380 КС во комбинација и забрзување 0-100 km/h за 6,4 секунди. Електрификацијата ги зголемува перформансите на Wrangler 4xe Plug-In Hybrid кој станува: помоќен, обезбедува значително поголема можност за поминување низ вода и се препушта на чисто и бескомпромисно теренско возење благодарение на максималниот вртежен момент при ниски режими на работа на моторот.

Потрошувачка на гориво на гамата Jeep® Wrangler 4xe Plug-In Hybrid (l/100 km): 3,5 – 4,1.; емисија на издувни гасови CO2 (g/km): 79 – 94. Хомологирани вредности базирани на методот мерење/поврзаност со воспоставениот циклус NEDC, ажурирани на ден 20/06/20. Вредностите се наведени со цел да се овозможи споредба на истите.

Нов Jeep® Wrangler 4xe Plug-In Hybrid

За следната авантура

Поглед насочен кон патот

Jeep® Wrangler 4xe Plug-In Hybrid, во серија, содржи преку 65 уреди за активна и пасивна безбедност. Системите вградени во автомобилот опфаќаат функции кои помагаат при движење во сообраќај, како што се Adaptive Cruise Control – Адаптивен темпомат и  Forward Collision Warning – Предупредување за фронтален судир, но и со системи наменети за теренско возење, чист off-road, како што се Selec Speed Control, односно темпомат за теренско возење којшто овозможува да се одржи постојаноста на движењето и на терени со слабо прилепување, калливи терени и терени со големи инклинации.

Поврзан со авантурата

Wrangler 4xe Plug-In Hybrid располага со  технологија која е во можност секоја авантура да ја претвори во воодушевување преку повзаноста. Благодарение на апликацијата My Uconnect™ и на системот за информирање и забава Uconnect™, сопствениот Wrangler може да се поврзе на интуитивен начин и на оддалеченост.

Систем за информирање и забава UconnectTM NAV 8,4’’

Новиот Jeep® Wrangler 4xe Plug-In Hybrid во серија располага со систем за информирање и забава Uconnect™ NAV од четвртата генерација со екран на допир од 8,4” и подготовка за вградување на нови функции за поврзување предвидени со Uconnect Services*.

Нова инструмент-табла со екран на допир TFT 7”

Да се контролира моќноста на новиот Jeep® Wrangler 4xe е уште полесно благодарение на новата дигитална инструмент-табла од 7”. Интерфејсот може комплетно да се персонализира за да ги покажува сите параметри на возењето како што е состојбата на батеријата, преостанатата автономија и нивото на полнење.

Апликација My Uconnect™ co MY eCHARGE

My eCharge е пакет на услуги осмислен за да го дојавува нивото на полнење на батеријата на новиот Wrangler 4xe Plug-In Hybrid. Оопремен со функцијата My Easy Charge, овој пакет овозможува да се издвои најблиската станица за полнење, со приказ на конекторот, работното време и расположивоста. Исто така, преку апликацијата My Uconnect™ полнењето може да се плати и да се следи хронологијата на полнење. Функциите ”My easyWallbox” и ”My Connected Wallbox” овозможуваат да се комуницира  преку апликацијата My Uconnect™ со приватниот Wallbox за да се раководи со нивото на полнење на батеријата од далеку и да се менува моќноста на напојувањето.

MY REMOTE

Со апликацијата My Uconnect™ можете да комуницирате од далечина со новиот Wrangler 4xe plug-in hybrid. Функцијата „Најди станици за полнење“ ќе ви помогне да ги пронајдете најблиските јавни станици за полнење. Исто така може да ги заклучувате и отклучувате вратите од далечина и да ја видите локацијата на вашиот Jeep®.

Стилска икона

Новиот Jeep® Wrangler 4xe Plug-In Hybrid е верен на своето потекло. На своите иконски и дефинирани форми придодава стилски детали типични за светот на 4xe, како азурните профили на логоата или показателот на нивото на полнење на електричната батерија на страничниот дел, како и една посебно линија на тркалата. Wrangler 4xe е и концентрација на разноврсност: предното стакло се преклопува, различните конфигурирации на кровот и на прозорците кои се вадат овозможуваат да се искуси прекрасно доживување на open-air.

*Не е прилагоден за отворени патишта.

Внатрешност проектирана за авантура

Разноврсност, простор, комфор, запазени стил и персоналност. Новиор Jeep® Wrangler 4xe Plug-In Hybrid има седишта во кожа со грејач, просторност за секој од патниците и многу простори за предмети кои се затвораат и се непропустливи, прилагодени за авантури под отворено небо.

Ви треба информација? Разговарајте со нас