Continue


2019 JEEP® GRAND CHEROKEE SUMMIT


2019 JEEP® GRAND CHEROKEE SUMMIT

TRAIL RATED® TOUGH®

Значката Trail Rated® ја означува способноста на возилото да функционира под различни временски услови на патот. Петте клучни области од тестирањето на Trail Rated се тракција, растојание од земја, маневрирање, артикулација и вода. Grand Cherokee Trailhawk® и останатите модели опремени со достапната Off-Road група се сите Trail Rated.

TRAILHAWK®

Како најспособен SUV во својата класа, новиот Grand Cherokee Trailhawk® обезбедува off-road доминација на патот со Quadra-Lift® Air Suspension, Selec-Speed® Control и Quadra-Drive® II.

Anti-Glare Hood Decal

Црната маска на хаубата го намалува надворешниот сјај на сонцето надвор од хаубата на Grand Cherokee Trailhawk ®, па возачот може да ги види пречките појасно.

Off-Road Clearance

Trailhawk® располага со агол од 25,7 °, агол на пресекување 22,8 °, агол на оддалеченост од 27,1 ° и оддалеченост од 10,8 инчи кога ќе ги прилагодите поставките за off-road.

Quadra-Drive® II 4x4 System

Quadra-Drive® II е нашиот најнапреден 4×4 систем. Стандарден кај Grand Cherokee Trailhawk®, супериорен на секакви временски услови и патишта.

4×4 Системи на интегрален пренос

Jeep® Grand Cherokee нуди три достапни 4×4 системи за интегрален пренос – Quadra-Trac II® и Quadra-Drive® II. Способен да се справи со секакви временски услови на off-road патеките.

Ecomode

Еко Режимот помага да се подобри економичноста на горивото со прилагодување на распоредот за менување на пренос, брзина на мирување и прекин на интерактивното забавување. Во модели опремени со V8 мотор, Eco Mode исто така го прилагодува деактивацијата на цилиндрите за заштеда на гориво. Automatically engaged upon vehicle start up, Eco Mode activates the available Quadra-Lift® air suspension system and lowers the Jeep® Grand Cherokee when the vehicle’s speed exceeds 88 kph (55 mph). На 4WD моделите во 4H, системот го менува поделениот вртежен момент нанапред за да се зголеми ефикасноста на горивото.

Стоп / Старт технологија

Со оваа технологија, вклучена со 3.6L Pentastar® V6 моторот и 3.0L Multijet II Diesel, кога возилото запира, протокот на гориво се исклучува и моторот се гаси. Кога педалите на сопирачките се отпуштаат, моторот се рестартира.

ДО 3.500 КИЛОГРАМИ ВЛЕЧНА СПОСОБНОСТ

Grand Cherokee има максимален капацитет за влечење до 3.500 kg кога е соодветно опремен.