Continue


2019 JEEP® GRAND CHEROKEE SUMMIT


2019 JEEP® GRAND CHEROKEE SUMMIT

НАДВОРЕШНОСТ

КРАЛСКИ СТАВ

Легендарен изглед кој ја комбинира елеганцијата и силата во секоја линија на новиот Jeep® Grand Cherokee. Продолжува да поставува стандарди за перформанси, способност и стил. Откријте нови детали, опции и карактеристики на дизајнот при доживување на новата авантура.

ВНАТРЕШНОСТ

Елеганција. Каде и да одите

Доминираат на патиштата со одличен комфор и стил секој од моделите на новиот Jeep® Grand Cherokee. Додека премиум деталите го потенцираат секој агол на внатрешноста кој е дизајниран за да овозможи задоволство и уживање на секој чекор при вашето возење.

ТЕХНОЛОГИЈА

ПОВИСОКО НИВО НА ТЕХНОЛОГИЈА

Jeep® Grand Cherokee уште еднаш најде начин да ја искористи технологијата за да создаде нов елегантен дизајн и да го подобри општото возење. Со помош на технологијата ја имате способноста постојано да бидете поврзани и да ја имате контролата што го олеснува возењето не само за возачот, туку и за патниците. Со леснотија изберете песна или адреса на системот за навигација на новиот луксузен 8.4 “Uconnect ™ екран.

Системи Uconnect™

Најновата генерација на Uconnect ™ системите најде нов дом во великодушниот 8,4 “Bonded Glass радио со HD екран на допир. Безброј функционалности, подобрување на перформансите, подобро време за стартување, нагласена моќ на процесирање и осветлување сето тоа достапно од вашите прсти.  Искористете ги предностите на Bluetooth можностите, гласовните команди и премиум навигацијата со 3D графика кое ќе ви го олесни секое патување.

Персонализирана дигитална инструмент табла

Новиот Grand Cherokee доаѓа со 17,8-cm (7-инчен) мултимедијален дисплеј со врвната Thin Film Transistor (TFT) технологија која ќе ви овозможи да ги прилагодите сите ваши лични подесувања и графика.

Harman Kardon® Аудио систем

Деветнаесет-звучник, 825-ватен Harman Kardon® GreenEdge® звучен систем со повеќеканална обработка на звукот Logic 7®.

СПОСОБНОСТ

СОЗДАДЕН ЗА АВАНТУРИ

Луксузот можеби е во прв план, но Grand Cherokee е легендарниот Jeep® 4×4 изграден за да ви помогне во она што е возможно. Тракцијата е подобрена преку Quadra-Trac® II или Quadra-drive® II 4WD системите, дополнети со системи за воздушно потпирање Selec-Terrain® и Quadra-Lift® (каде што се достапни) за вистински оптимизирано возење. Иновација којашто ќе ве однесе каде што ќе посакате..

Мотори

3.0L V6 MULTIJET II DIESEL – 3.0L TurboDiesel V6 моторот со технологија clean-diesel и ниска емисија на CO2. Чистиот и обновен мотор помага да се испорача оптимална економичност при потрошувачка на гориво со перформанси кои инспирираат.

Еко режим

Еко режимот помага да се подобри економичноста на горивото со подесување на преносот, се смирува брзината и интерактивно се намалува потрошувачка на гориво. Кај моделите со V8 мотор, еко режимот го деактивира цилиндерот за штедење на горивото.

Quadra-Lift® системот за пневматско потпирање

Овој револуционерен систем ви дава врвна контрола со стартување на автомобилот. Еко режимот автоматски се вклучува и го активира системот за пневматско потпирање Quadra-Lift®, а го намалува штом возилото ќе надмине брзина од 88 km/h.

Сигурност & Безбедност

Нова граница на активна БЕЗБЕДНОСТ

Jeep® Grand Cherokee уште еднаш најде начин да ја искористи технологијата за да создаде нов елегантен дизајн и да го подобри општото возење. Со помош на технологијата ја имате способноста постојано да бидете поврзани и да ја имате контролата што го олеснува возењето не само за возачот, туку и за патниците. Со леснотија изберете песна или адреса на системот за навигација на новиот луксузен 8.4 “Uconnect ™ екран.

Adaptive Cruise Control (ACC)

Дури и највнимателните возачи ќе го ценат овој систем за предупредување. Контролата Adaptive Cruise Control (ACC) автоматски ја прилагодува брзината на автомобилот за да го задржи оптимално растојание со возилото кое претходи.

Parallel and Perpendicular Park Assist - Помош при паралелно паркирање

Со помош на паралелното помагало при паркирање достапно кај новиот модел на Jeep® Grand Cherokee паркирањето стана многу полесно. Откако ќе го идентификува паркинг просторот, системот го насочува возачот со звучни инструкции. Возачот ја контролира положбата на менувачот, кочниците и педалата за гас додека системот за насочување го контролира воланот.

LANESENSE® СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ПРИ ПРЕМИНУВАЊЕ НА КОЛОВОЗНАТА ЛЕНТА

Овој нов уред ја мери позицијата во рамки на коловозните ленти. Доколку детектира ненамерно поместување од линијата, ќе ви сигнализира и ќе го корегира возилото враќајќи го во линија.