Continue

JEEP® GRAND CHEROKEE

Најнаградуваниот SUV досега

JEEP® GRAND CHEROKEE

Најнаградуваниот SUV досега

ЕФИКАСНОСТ СО СПОСОБНОСТ ПРИ СИТЕ ВРЕМЕНСКИ УСЛОВИ

3.0L V6 MULTIJET II ДИЗЕЛ

Моторот 3.0L Турбо дизел V6 со технологија clean-diesel и ниска емисија на CO2. Чистиот и обновен мотор помага да се испорача оптимална економичнос при потрошувачка на гориво со перформанси кои инспирираат. Во комбинација со најновиот осумстепен автоматски менувач, Jeep® Grand Cherokee може да влече до 3,500 kg така што може да носите со себе сè што вашето номадско срце ќе посака.

3.6L V6 VVT

The 3.6L Pentastar® V6 engine features an extraordinary eight-speed automatic transmission with steering wheel-mounted paddle shifters. The Eco Mode helps provide impressive fuel efficiency. while the available Tow Group Package allows the Grand Cherokee to tow up to 2,812 kgs (6,200 lbs).

5.7L V8 MDS VVT

Моторот 5.7L V8 со технологија Fuel Saving испорачува импресионирачки 259 kW @ 5200 вртежи во минути при 520 Nm вртежен момент и капацитет на влечење од 3,356kg . Новиот подобрен, осум степен автоматски менувач и Еко режимот обезбедуваат одлична ефикасност на горивото.

МАЗЕН И ЕФИКАСЕН ОСУМСТЕПЕН МЕНУВАЧ

Супериорна ефикасност и чувствително подобро искуство во возењето може да се достигне благодарение на Електричниот серво управувач со режими на возење, кои овозможуваат да ја нагодите заложбата при управување и да ги почуствувате трите достапни опции: Sport, Normal, Comfort. Сите мотори се во комбинација со овој автоматски осумстепен менувач, а моторите 3.0L Multijet II и 3.6L Pentastar во стандардна опрема ја поседуваат и функцијата Stop – Start.

Еко режимот помага да се подобри економичноста на горивото со подесување на преносот, се смирува брзината и интерактивно се намалува потрошувачка на гориво. Кај моделите со V8 мотор, еко режимот се го деактивира цилиндерот за штедење на горивото. Со стартување на автомобилот Еко режимот автоматски се вклучува и го активира системот за пневматско потпирање Quadra-Lift®, а го намалува штомвозилото ќе надмине брзина од 88 km/h . Кај моделите 4WD со 4H, овој систем го распределува вртежниот момент од напред кон назад со цел да се зголеми заштедата на потрошувачка од гориво.

SELEC-TERRAIN®

Способностите на легендарниот Jeep® се оптимизираат со системот за контрола на пролизгување Selec-Terrain®, овозможувајќи 5 режими кои ги совладуваат речиси сите услови вклучувајќи и снег. Тракцијата е подобрена и дополнително со достапните системи Quadra-Trac II® или Quadra-Drive® II 4WD . Достапниот систем за пневматско потпирање Quadra-Lift® се карактеризира со нагодување на пет висини за оптимални перформанси во возењето.

QUADRA-LIFT® СИСТЕМ ЗА ПНЕВМАТСКО ПОТПИРАЊЕ

Овој револуционерен систем ви гарантира максимална контрола на потпирањето со подигнување на вашето возило од подлогата на 275 mm што претставува 55 mm повисоко од нормалното потпирање. Исто така има можност и за спуштање на возилото до 40mm за едноставен пристап, излез или товарање. Овој систем овозможува и подигнување на возилот од назад кон напред за фокусирање на светлата на патот.

ИЗБЕРЕТЕ СИСТЕМ 4X4

Quadra-Trac II® овозможува контрола на пролизгување кај сите брзини за да ве заджи во вистинскиот правец. Штом настане пролизгување на едно тркало, вртежниот момент може да се насочи кон оската со најголемо пролизгување. Нискиот осег помага да се обезбеди моќно преминување преку карпест терен.

Quadra-Drive® II гарантира одлични способности со електронскиот диференцијал за ограничување на пролизгувањето Electronic Limited-Slip Differential (ELSD), со што вртежниот момент се пренесува и до 100%  на тркалото (та), доколку за тоа има потреба, да се опомогне со контрола на пролизгување во сите услови, како на влажни така и на суви подлоги.

Ви треба информација? Разговарајте со нас