Continue

JEEP® GRAND CHEROKEE

Најнаградуваниот SUV досега

JEEP® GRAND CHEROKEE

Најнаградуваниот SUV досега

ДОСТАПНИ ПОВЕЌЕ ОД 70 УРЕДИ ЗА СИГУРНОСТ И БЕЗБЕДНОСТ

ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА ЗА ЗАШТИТА ОД СИТЕ СТРАНИ

Достапни повеќе од 70 уреди за заштита и сигурност, кај 2017 Grand Cherokee во стандардната опрема меѓу кои се вбројуваат: повеќекратни воздушни перничиња за возач и совозач напред и дополнителни воздушни перници во вид на завеса. Стандардните зони кои подложат на удар напред и од страна на возилото се заштитени со браници на вратите кои се интегрирани во дизајнот, а гарантираат апсорбирање на прекумерна енергија и нејзин намалуен пренос на патниците.

НАДГЛЕДУВАЊЕ НА МРТОВ АГОЛ

Системот за надгледување на мртов агол Blind Spot Monitoring (BSM) со сензори во две точки го надгледува мртвиот агол и постојано го контролира растојанието помеѓу вашиот Jeep® Grand Cherokee и возилото од страна. Штом системот ќе детектира возило кое е многу близу до вашето се вклучува звук и се појавува визуелно предупредување на надворешниот ретровизор.

LANESENSE® СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ПРИ ПРЕМИНУВАЊЕ НА КОЛОВОЗНАТА ЛЕНТА

Овој нов уред ја мери позицијата во рамки на коловозните ленти. Доколку детектира ненамерно поместување од линијата, ќе ви сигнализира и ќе го корегира возилото враќајќи го во линија.

2017 Jeep® Grand Cherokee се карактеризира со два система кои работат заедно за да помогнат во безбедно и удобно паркирање. Новата камера за помош при паркирање назад ParkView® со ParkSense® напред и систем за помош при паркирање назад предупредуваат за пречки, помагајќи при тоа за лесно паркирање и излегување наназад. Камерата прикажува видео на дисплејот со динамични растојанија штом активирате степен кон назад. За време на паркирање и други слични маневри, овие системи даваат до знаење за претходно скриените предмети напред и назад и овозможуваат аудио предупредување со што имате време за реакција.

СИСТЕМ ЗА ЗАШТИТА ОД УДАР

Дури и највнимателните возачи ќе го ценат овој систем за предупредување. Системите Forward Collision Warning (FCW) заедно со Crash Mitigation ве предупредуваат со звучно и визуелно предупредување и истовремено ја активираат сопирачката штом детектираат можност од сериозен удар. Контролата Adaptive Cruise Control (ACC) автоматски ја прилагодува брзината на автомобилот за да го задржи оптимално растојание со возилото кое претходи.

БЕЗБЕДНО, СИГУРНО И ПОД КОНТРОЛА

Мрежата од сензори за заштита и безбедност ви помага да имате целосна контрола врз вашиот автомобил и ви гарантира aгарантира автоматска асистенција штом прочита поместување на вашата треакторија. Electronic Stability Control во координација со Electronic Roll Mitigation (ERM), Antilock Brake System (ABS), и All-speed Traction Control, го вклучуваат системот штом детектираат пролизгување на некое од тркалата.

PARALLEL AND PERPENDICULAR PARK ASSIST

Parallel and Perpendicular Park Assist, now available on Jeep® Grand Cherokee makes parking that much easier. Once it identifies a parking space, the system directs the driver with audible instructions, which also appear in the Driver Information Cluster Display. The driver controls the gear position, brake and accelerator while the guidance system controls the steering wheel.

СИСТЕМ ЗА ВЛЕГУВАЊЕ БЕЗ КЛУЧ ENTER ‘N GO™

ПРИКЛУЧНИЦИ НА ПРЕДНИТЕ И ЗАДНИТЕ СЕДИШТА

 

Ви треба информација? Разговарајте со нас