Continue

JEEP® RENEGADE

Светот на авантурите е пред вас.

JEEP® RENEGADE

Светот на авантурите е пред вас.

TRAIL RATED TOUGH®

Jeep® Renegade Trailhawk® гордо ја носи Trail Rated® значката, која значи дека возилото има способност да вози по најизискувачки теренсли услови. Ја носи традицијата на брендот Jeep® Brand, со негоиот легендарен погон, прилепеност до тлото, управливост, артикулација и поминување низ вода.

TRAIL RATED® TRAILHAWK®

Jeep® Renegade Trailhawk® ја поседува легендарната цврстина на брендот Jeep® и ја искажува неговата извонредна способност.

ЕКСТРЕМНА 4X4 СПОСОБНОСТ

Како најдобар во својата класа за 4×4 способност во секакви услови на возење, Jeep® Renegade може да се пофали со автентична Jeep® DNA и ви нуди избор од два нови системи на погон: Jeep® Active Drive и Jeep® Active Drive Low.

4x4 СИСТЕМИ

JEEP® ACTIVE DRIVE
Системот Jeep® Active Drive е целосно автоматски и овозможува непречено преминување во и надвор од погон на сите тркала во секоја брзина. Овој систем не бара интервенција на возачот, обезбедува корекција на кочење за време на динамичните настани, ги надминува пречките и во најтешки услови.

JEEP® ACTIVE DRIVE LOW
Системот Jeep® Active Drive Low го надградува системот Jeep® Active Drive и овозможува сооднос на полнење 20:1 за вистинска возење 4×4. Овој систем ги обединува опционалите Hill-descent Control и Selec-Terrain, а верзијата Trailhawk го има опционалот “Rock” Selec-Terrain со што ја зголемува моќноста на погонското тркало и го подобрува прилепувањето.

SELEC-TERRAIN® TRACTION CONTROL SYSTEM

Jeep® Active Drive and Active Drive Low feature the Selec-Terrain®traction-control system. Selec-Terrain® allows you to dial in the desired on- or off-road setting for optimum performance on any road conditions. Go anywhere, do anything, with a choice of up to five customized settings: Auto, Snow, Sand and Mud modes, with Jeep®Active Drive Low system – Rock mode exclusively on the Trailhawk®.

ЗАДРЖИ ЈА КОНТРОЛАТА: НАДМИНИ ГИ РИДОВИТЕ.

Hill Descent Control (HDC) е опционал кој го задржува возилото со постојана брзина за време на спуштање, дејствувајќи автономно на сопирачките. Ова ја подобрува стабилноста на возилото и ја зголемува сигурноста при возењето, особено во услови на намалена контрола и високи удолнини.

9-СТЕПЕНА АВТОМАТСКА ТРАНСМИСИЈА

Jeep® Renegade е првиот компактен SUV со 9-степен автоматски менувач кој ги подобрува удобноста и перформансите при возење, при што ја следи температурата, брзината и електронската контрола на стабилноста и нуди повеќе од 20 индивидуални мапи на менување во зависност од специфичните услови на патот. Овој систем на менување гарантира поефикасно возачко искуство со побрзо забрзување и непречено менување, кое е идеално за возење на автопат. Jeep® Renegade исто така нуди трансмисија со двојна спојка со 6 брзини, која ги комбинира главните предности на рачниот менувач кој дава перформанси и моќност, со оние на автоматскиот менувач при што гарантира комфор и лесна употреба.

НОВИ МОТОРИ, ЗА НОВ ВИД НА МОЌНОСТ.

Jeep® Renegade го вградува целосно новиот 3 и 4 цилиндричен бензински мотор како и реконструираниот дизел мотор, кој е поефикасен и кој обезбедува зголемена моќност и реакција.