Continue

Jeep Renegade 4xe PHEV

Еволуција на видот

Jeep Renegade 4xe PHEV

Еволуција на видот

НОВ 7“ ЕКРАН НА ДОПИР
Ги следи сите параметри на возење, вклучително и статусот на батеријата, преостанатата автономија и нивото на полнење. Новиот 7″ екран на допир ги интегрира сите карактеристики потребни за максимално искористување на 4xe Plug-In Hybrid технологијата и овозможува да се прилагоди дигиталниот интерфејс со податоците што претпочиш да ги држиш под контрола кога си зад воланот.

НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА
На новиот Jeep® Renegade 4xe Plug-In Hybrid ја имаш најновата технологија којашто нуди доживување во возењето, дополнително подобрено со поврзувањето, навигацијата, безбедноста и асистенцијата при возење.

UCONNECT™ NAV ОД 8,4’’​

Новиот Jeep® Renegade 4xe Plug-In Hybrid ја претставува четвртата генерација на системот за информирање и забава 8,4″ Uconnect ™ Nav со екран на допир во боја со висока дефиниција. Благодарение командите на волан, на допир и гласовни, може да се избере како да се комуницира со системот за возење, секогаш во целосна безбедност и без да се одвлекува вниманието при возење.

E-COASTING

Ја полни батеријата дури и додека патуваш. Новата технологија e-Coasting, кога е активирана, го користи негативниот вртежен момент генериран на кочницата на моторот за полнење на батеријата.

ВО ХАРМОНИЈА СО ТВОЈОТ АВТОМОБИЛ
Биди секогаш поврзан со контактите, слушај ја омилената музика и следи ги твоите рути без да ги тргнеш рацете од воланот. Благодарение на функциите Apple CarPlay и Android Auto integrated интегрирани во системот за информирање и забава, само поврзи го твојот мобилен телефон и уживај во возењето.

APPLE CARPLAY
Остани поврзан со твојот iPhone благодарение на новата опција на барање за навигаторот 8,4” Uconnect. Apple CarPlay® овозможува пристап до Apple Maps, Apple Message, телефон и Apple Music преку гласовниот асистент Siri.

ANDROID AUTO™
Android Auto™ овозможува безбедно пристапување до системот за гласовна команда, Google Maps и Google Play Music ™ преку екранот на допир на системот Uconnect и командите на воланот. Благодарение на едноставната навигација и препознавањето на гласот, може да стигнеш до твојата дестинација без да го тргнеш погледот од патот.

СОЗДАДЕН МИСЛЕЈЌИ НА ТЕБЕ
Справувај се со секое патување и биди свесен дека си во Jeep®. Новиот Jeep® Renegade 4xe Plug-In Hybrid е опремен со повеќе од 60 системи за безбедност и сигурност. Возачката кабина е заштитена со странични воздушни завеси, предни и задни воздушнии перничиња по целата должина, странични воздушни перничиња поставени на предните седишта и напредни повеќестепени предни воздушни перничиња.

БРЗИНА НА РЕАКЦИЈА
Сметај на серија уреди кои гарантираат максимална безбедност благодарение на ADAS системите.

TRAFFIC SIGN RECOGNITION - ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА СООБРАЌАЈНИТЕ ЗНАЦИ

Одржувајте ја точната брзина на сите патишта. Новиот систем за препознавање на сообраќајни знаци (TSR) е во состојба да ги чита патните знаци и те предупредува преку известување на екранот на допир во случај на надминување на ограничувањата на брзината, промената на истите и можните ограничувања.

INTELLIGENT SPEED ASSIST - ИНТЕЛИГЕНТНА БРЗА АСИСТЕНЦИЈА

Препознавањето сообраќајни знаци комуницира директно со системот за интелигентна брза асистенија (ISA), кој овозможува да ја модулираш брзината на возење (темпоматот) на едноставен и интуитивен начин директно од командите на воланот.

АКТИВНА БЕЗБЕДНОСТ
Новиот Jeep® Renegade 4xe Plug-In Hybrid ја крева границата. Работата во синергија на различните најнапредни системи за безбедност и заштита резервира ексклузивно уживање во патувањето.

BLIND SPOT MONITORING-СЛЕДЕЊЕ НА СЛЕПИ АГЛИ И ОТКРИВАЊЕ НА ПРЕПРЕКИ И ВОЗИЛА ОДЗАДИ

Системот овозможува да се следи околината на периметарот на возилото, за да се одржи вистинското безбедно растојание од другите возила и препреки, преку звучно и светлосно предупредување до возачот. Неопходна помош, особено во околина каде се наидува на слепи агли.

LANE DEPARTURE WARNING PLUS - ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА ИЗЛЕГУВАЊЕ ОД КОЛОВОЗНА ЛЕНТА

Благодарение на напредниот систем за видео контрола, оваа функција му овозможува на автомобилот да ја идентификува положбата на возилото во рамките на лентата. Кога возилото се приближува до страничните линии, системот емитува звучен и визуелен сигнал и, во случај на напуштање на лентата, се активира системот за асистенција, што ја коригира траекторијата и го враќа автомобилот на вистинскиот пат.

EMERGENCY BRAKING – КОЧЕЊЕ ВО ИТЕН СЛУЧАЈ

Систем за автоматско активирање на кочницата што може да предвиди пречки дури и кога возиш вон градски патишта. Благодарение на новата предна камера, интегрирана со радарот, можеш да сметаш на совршено отчитување на ситуацијата во секое време благодарение на кочењето во во итни случаи.

DROWSY DRIVER DETECTION - ОТКРИВАЊЕ НА ЗАМОР КАЈ ВОЗАЧОТ

Ексклузивно за светот 4xe Plug-In Hybrid, системот за откривање на замор следи состојбата со внимание на возачот. Преку текстуална порака и икона со шолја кафе, на екранот на допир, му предлага на возачот да направи пауза. Сигналот останува додека автомобилот не застане.

FORWARD COLLISION WARNING PLUS – ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА МОЖЕН ФРОНТАЛЕН СУДИР
Jeep® Renegade 4xe Plug-In Hybrid поседува и систем Forward Collision Warning Plus кој открива доколку премногу брзо се приближуваш до друго возило или поголема пречка. Со емитување на звучни и визуелни сигнали и активирање на сопирачката, системот предупредува и му помага на возачот да го избегне или ограничи ударот.

БЕЗБЕДЕН ПРИ СЕКОЈ МАНЕВАР
Чувствувај се заштитено дури и за време на навидум полесни маневри, како што е паркирање, благодарение на повеќе безбедносни системи со кои е опремен новиот Jeep® Renegade 4xe Plug-In Hybrid.

TELECAMERA POSTERIORE PARKVIEW® - ЗАДНА КАМЕРА PARKVIEW®

Задната камера Parkview® нуди совршена видливост одзади и му помага на возачот предлагајќи ја насоката на движење преку динамичките линии на екранот Uconnect™.

AUTOMATIC PARK ASSIST - PARK SENSE - АВТОМАТСКА АСИСТЕНЦИЈА ПРИ ПАРКИРАЊЕ – ПОЛОЖБА ВО ПРОСТОРОТ

Системот го открива просторот за паркирање и го насочува возачот да ги прави најсоодветните маневри преку аудиовизуелни укажувања кои се појавуваат на екранот на допир. Покрај тоа, новата функција за автоматско излегување овозможува да се извлече и од најкомплицираните места за паркирање на лесен начин. Возачот треба само да одржува контрола врз менувачот, кочницата и гасот, додека системот за управување дејствува на воланот.

Ви треба информација? Разговарајте со нас