Continue

Jeep® Compass 4xe Plug-In Hybrid

Технолошка еволуција според Jeep® 4xe: еволуција на 4x4

Jeep® Compass 4xe Plug-In Hybrid

Технолошка еволуција според Jeep® 4xe: еволуција на 4x4

 

АВАНГАРДНА ТЕХНОЛОГИЈА
Новиот Jeep® Compass 4xe Plug-In Hybrid достигнува ново ниво на поврзување благодарение на иновативниот и интелигентен систем за информирање и забава Uconnect™ од 10,1”, нa новата дигитална инструмент-табла од 10,25” и ексклузивниот асистент за гласовно препознавање “Hey Jeep®”.

Нов систем за информирање и забава Uconnect™ од 10,1’’
Најдобар во секоја смисла. Новиот Jeep® Compass 4xe Plug-In Hybrid го интегрира
интелигентниот систем за информирање и забава Uconnect™ од последната генерација со поголем екран, побрз процесор и надграден софтвер за подобро поврзување.

 

Најразвиен оперативен систем на светот

Jeep® Compass 4xe Plug-In Hybrid ги отвора вратите кон нови содржини и ексклузивни функции благодарение на иновативниот оперативен систем, опремен со најинтуитивна мапа тура раководена со непосреден допир. Секако, може да се персонализира и интерактивната линија на работа со функцијата swipe или повлекувајќи ја апликацијата и widgets, внесувајќи ги во омилени.

Функции wireless

Со новиот интелигентен систем за информирање и забава  Uconnect™ полесно е да се поврзете со сопствениот мобилен телефон без потреба од кабел благодарение на системите Blutooth™ од последната генерација. На овој начин може да се да се поврзат до два мобилни телефони истовремено и да се пристапи до сите компатибилни апликации, без потреба од поврзување co кабел.

Асистент за гласовно препознавање Hey Jeep® 

За прв пат може да се да се разговара со сопствениот Jeep®. Новиот Jeep® Compass 4xe Plug-In Hybrid, кој е опремен со Hey Jeep®, асистентот за гласовно препознавање со кој може да се регулира клима-уредот, да се пушти музика или да се постави дестинацијата на следното патување консултирајќи ги новите мапи TomTom™. Доволно е да се каже “Hey Jeep®”.

До 6 кориснички профили

Новиот интелигентен систем за информирање и забава  Uconnect™ овозможува да се персонализира интерфејсот врз основа на потребите, може да се создадат до 6 кориснички профили, секој од нив со сопствени преференци за радио, дигиталната инструмент-табла и систем за навигацијата. Доволно е да се избере еден профил за да се пристапи до сите снимени поставки и да се започне патувањето со омилениот начин на патување.

НОВА ПОЛИЦА ЗА БЕЗЖИЧНО ПОЛНЕЊЕ
Новиот Jeep® Compass 4xe Plug-In Hybrid ја претставува новата Wireless Charging Pad – Полица за безжично полнење, авангарден систем за полнење на мобилен телефон. Доволно е да се постави некој од уредите кои би ја користеле оваа функција на полицата која се наоѓа на централната конзола и да почека да се вклучи ијаличката за полнење. Сето тоа без потреба од поврзува со кабел. Кога сијаличката ќе светне зелено, телефонот е комплетно наполнет.

 

Потполно безбедно поврзан
Погледот нека остане насочен на патот пред тебе, рацете на управувачот, и истовремено имај ги пред себе пораките, повиците и твојата омилена музика.

Apple CarPlay®

Остани поврзан со твојот мобиле телефон без да го одвлекуваш вниманието од возењето со Новиот Jeep® Compass 4xe Plug-In Hybrid. Wireless функциите на Apple CarPlay® овозможуваат да се користи Твојот iPhone потполно безбедно и да се пристапи до Apple Maps, пораки, телефон и Apple Music преку гласовните команди на Siri.

*CarPlay, iPhone и Siri се регистрирани марки на Apple.

Android Auto™

Функцијата Android Auto™, интегрирана во новиот интелигентен систем за информирање и забава Uconnect™ на Новиот Jeep® Compass 4xe Plug-In Hybrid и компатибилен со функцијата wireless, овозможува лесен и сигурен пристап до гласовните команди, a Google Maps и a Google Play Music преку екранот на допир или командите на управувачот. Благодарение на гласовното препознавање и на новите функции за навигација, може да се достигне на која и да е дестинација без одвлекување на вниманието и потполно безбедно.

*Android Auto, Google Play и и останатите се регистрирани марки на Google Inc.

Нова дигитална инструмент-табла од 10,25″
На Новиот Jeep® Compass 4xe Plug-In Hybrid може да се визуелизираат информациите за возењето и податоците кои се однесуваат на состојбата на возилото новиот екран во боја 10,25″ Full HD на инструмент-таблата. Ексклузивно во панорамата Jeep®, овозможен е избор помеѓу 12 различни конфигурации за да се добијат потребните информации без одвлекување на вниманието при возење.

 

 

e-Coasting

Новиот систем e-Coasting овозможува да се наполни батеријата и за време на патувањето. Оваа нова иновативна технологија, кога е активирана, го подобрува негативниот максимален вртежен момент кој се генерира во моторната кочница за да се наполни батеријата.

Безбедноста достигнува ново ниво
Новиот Jeep® Compass 4xe Plug-In Hybrid е опремен со најавангардни системи за асистенција при возење за да се гарантира безбедноста на возачот, патниците и останатите учесници во сообраќајот.

Адаптивен темпомат

Електронскиот систем Cruise Control Adaptive – адаптивен темпомат ја одржува брзината поставена од возачот и, доколку се доближи премногу до возилото пред твоето автоматски ја адптира брзината за да се одржи безбедното растојание.

Lane Keep Assist – Асистенција за одржување во коловозна лента

За да ја одржи позицијата на возилото во рамките на коловозната лента Системот Lane Keep Assist го предупредува возачот и автоматски ја коригира позицијата на возилото благодарение на силината на кочење на секое од тркалата.

Автономно возење II ниво

За прв пат во панорамата Jeep® дебитира на Новиот Jeep® Highway Assist System (HAS), систем за Автономно возење од второ ниво кое ти помага за време на возењето на автопат или на суперавтопат со лимитиран пристап и одделени коловозни ленти. Co комбинација на Cruise Control Adattivo и Lane Keep Assist, кои се во состојба да го одржат растојанието и контролата на брзината во однос на возилото пред твоето и, истовремено, возилото да остане во коловозната лента и за кога се наоѓа на кривина со поширок лак.

Максимално внимание
Авангардните системи за безбедност наJeep® Compass 4xe Plug-in Hybrid се проектирани за за да го поддржат возачот и за да се набљудува брзината или растојанието од останатите возила во какви и да е услов

Traffic sign recognition - Препознавање на сообраќајните знаци

За време на патувањето, предната телекамера ги чита и ги обработува сообраќајните знаци, како што е ограничување на брзината, отчитувањето го прикажува на екранот на дигиталната инструмент-табла, со што го известува возачот навреме и безбедно.

Traffic Sign Information – Информација за сообраќајните знаци

Апликациите на новиот систем за информирање и забава  Uconnect™ NAV и оние од TomTom™ се комбинираат и соработуваат со Traffic Sign Information, технологија која е во состојба да ја прилагоди воспоставената брзина на возилото во рамките на одредените ограничувања на брзината.

Intelligent Speed Assist – Интелигентна асистенција за брзината

Штом се наиде на ново ограничување на брзината, Intelligent Speed Assist автоматски интервенира врз брзината на возилото, и ја регулира без каква и да е интервенција од страна на возачот.

Секогаш сообраќаец
Новиот Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybrid располага со авангардна технологија за да се набљудува вниманието на возачот и овозможува да се постави автоматско кочење. Овие системи за заштита помагаат да се одржи највисоко ниво на безбедност како за возачот така и за сите други возила.

Driver Drowsy Detection - Откривање на замор кај возачот

Новиот Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybrid е опремен со Driver Drowsy Detection, технологија го следи нивото на внимание на возачот, и го споредува со неговата состојба во последните 7 минути. Ако вниманието се спушти под минималното ниво, на инструмент-таблата се пали сијаличка, придружена со звучен сигнал, која му предлага на возачот да направи пауза.

Самостојно кочење со препознавање на пешаци

Новиот Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybrid е во состојба да спречи можни судари со возила, препреки и пешаци. Користејќи ја предната телекамера и предниот радар може да се открие присуството на автомобили или луѓе пред автомобилот кој автоматски ги активира кочниците и ги избегнува евентуалните незгоди.

Camera 360°
Најлесни маневри, решителни и соодветни, со поголема спокојност благодарение на одличната прегледност околу возилото и на новиот систем за асистенција при паркирање со телекамера на 360º.

Ви треба информација? Разговарајте со нас