Continue

Cherokee

Cherokee

ВГРАДЕНИ КОНТРОЛИ НА УПРАВУВАЧОТ

ПРЕМИУМ ИНСТРУМЕНТ ТАБЛА

Комплетно новата инструмент табла со 7″ екран во висока резолуција е прилагодлива за индивидуалните вкусови и нуди кристално јасна слика. Можете да се движите низ графиката само со притискање на копче на управувачот задржувајќи го погледот на патот.

БЕЗЖИЧЕН ПОЛНАЧ *

UCONNECT® 8.4

Uconnect нуди команди лесни за користење кои ќе му помогнат на возачот да остане поврзан, информиран и фокусиран на возењето. На возачот му помага да осознае како да ги употребува многубројните можности како и да направи поврзување на персоналните уреди за комуникација со електрониката на возилото.

• Достапно кај сите модели
• 8.4 инчен екран на допир во висока резолуција
• Комплетна навигација со една гласовна команда
• DAB (Digital audio broadcasting) Радио со Aux/USB/SD, Media Hub и iPod® интеграција со мобилни уреди
• Bluetooth® Конекција со Hands-Free телефони, Streaming Audio, гласовни команди и читач на текстуални пораки
• Контрола на клима-уредот преку екран на допир

UCONNECT® 8.4 СИСТЕМ СО РАДИО

Напредната технологија ви овозможува да останете поврзани без притоа да го тргнете погледот од патот.

• Сериски на Limited и Trailhawk
• 8.4 инчен екран на допир во висока резолуција
• DAB (Digital audio broadcasting) Радио со Aux/USB/SD, Media Hub и iPod® интеграција со мобилни уреди
• Bluetooth® Конекција со Hands-Free телефони, Streaming Audio, гласовни команди и читач на текстуални пораки
• Контрола на клима уредот преку екран на допир

UCONNECT® 5 СИСТЕМ СО РАДИО

Напредната технологија ви овозможува да останете поврзани без притоа да го тргнете погледот од патот..

• Стандардна опрема кај Longitude
• 5 инчен екран на допир во висока резолуција
• Радио со Aux/USB/SD Media Hub and iPod® поврзување со мобилни уреди
• Контролен панел со препознатливи контроли за аудио, греење, вентилација и ладење
• Bluetooth® Конекција со Hands-Free телефони, Streaming Audio, гласовни команди и читач на текстуални пораки

БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ

ПРЕКУ 70 ДОСТАПНИ БЕЗБЕДНОСНИ И СИГУРНОСНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Jeep® Cherokee нуди повеќе од 70 стандардни и достапни безбедносни и сигурносни карактеристики вклучувајќи странични завеси и странични воздушни перничиња, систем за предупредување при ненамерно преминување на линијата, прилагодлив темпомат со Stop & Go систем, помош за паралелно и косо паркирање, мониторинг на мртвиот агол во ретровизорот како и Rear Cross-path Detection.

ПАРКИНГ АСИСТЕНТ

Паркирањето понекогаш знае да претставува проблем. Како би се олеснило паркирањето Cherokee содржи напреден систем кој што го осознава просторот и ви укажува со команди како да го изведете паркирањето. Со само едно притискање на копче се вклучува ултрасоничниот сензор за помош при паркирање. Овој систем работи со ParkSense®. Преден и заден паркинг систем со асистенција со додатни екстра мерки за безбедност и сигурност.

СИСТЕМ ЗА ИЗБЕГНУВАЊЕ НЕСРЕЌА

Комплетно новиот Cherokee поседува безбедносни и сигурносни карактеристики како и уреди кои ви помагаат да држите контрола и да донесувате подобри одлуки. Само неколку од достапните системи нудат: мониторинг+ на мртвиот агол во ретровизорот, ParkView® Задна горна камера со приказ преку динамични мрежни линии и електронска контрола на стабилноста.

БЕЗ КЛУЧ ENTER'N'GO

Опцијата без клуч Enter’n’Go ви овозможува да го отклучите возилото само со допир на кваката на предната врата кога привезокот со клучот е во вас. Откако ќе влезете во возилото само треба да го притиснете копчето START/STOP истовремено притискајќи ја педалата за кочење за да го стартувате моторот.

PARKVIEW® ЗАДНА КАМЕРА

ParkView® задната камера ви помага да возите на назад со самодоверба. Системот прикажува видео снимка од задниот дел со динамичко далечински координатни линии кога возите на назад. Во текот на паркирањето или при други слични маневри, системот ви помага со тоа што на екранот ви ги прикажува претходно невидливите објекти од позади.