Continue

Моќта на Jeep® Wrangler почестена со наградата „4×4 на годината“

23 January 2020

Jeep ® Wrangler е награден за неговите теренски способности и повторно да ја освои специјалната награда на британското списание „4×4 Magazine“ за возило 4×4 на годината.

Експертскиот состав на судии на специјализираното споисание за теренски возила го постви американскиот теренец на тестирање на неговите способности наспроти неговите исклучително способни ривали.

Посебната категорија „Off-Road Award“ се концентрира исклучиво на теренските перформанси на возилото, а Јеер Wrangler веднаш ги освои симпатиите на жирито.

Легендарнaтa теренска моќ на Jeep Wrangler, го прави најспособниот Wrangler досега, што произлегува од неспоредливата техничка содржина која, во зависност од потребата, вклучува два напредни погони на четири тркала, системи активни, по потреба, со полно работно време – Command-Trac и Rock- Trac – плус електрични блокирачи на предната и задната оска Tru-Lock, гуми од 32“ BF Goodrich, пристап од највисока класа, агли на поаѓање и прекршување, специјални плочки за лизгање и карпи за екстремно тежок терен и електронско исклучување на предниот лизгач.

Како единствен автентичен целосно отворен SUV 4×4 достапен на пазарот, Jeep Wrangler е направен за лесно возење на отворено благодарение на лесно преклопливото предно стакло, лесно отстранливите врати и разни врвни комбинации, вклучувајќи цврст кров, мек кров или без кров варијанта и лесниот за употреба кров Sky One-TouchTM. Сите овие опции на отворено овозможуваат најголема слобода на секаков терен и во секоја сезона, кога возите во град исто како и на отворено.

Опсегот на мотори на Jeep Wrangler содржи: 2.2-литарски турбо дизел кој испорачува 200 КС и 2,0-литарски бензински мотор кој испорачува 272 КС. Двата мотори се врзани со осумстепен автоматски менувач, прв пат на овој модел. Овој осумстепен автоматски менувач нуди одговорно искуство во возењето: без разлика дали се вози по градските улици или екстремно возење по карпи, патниците ќе уживаат во непречено, линеарно испорачување на моќност и ефикасност од горивото.

Секоја година, експертското жири на списанието „4×4 Magazine“ – едно од најпознатите светски специјализирани 4×4 списанија – тестира голем број возила со погон на четири тркала од светските производители. Ги оценува карактеристиките на возилата за градско возење и за теренско возење, при тоа жирито има строг критериум по кој се води при донесување на одлуката за избор на најдобрите, притоа разгледувајќи возила од различни класи, вклучувајќи мали, средни и големи SUV-возила, SUV за трансформација и Best Off-Roader. Специјалните награди вклучуваат награда за најдобра вредност, награда теренско возило и 4×4 производител на годината.

Ви треба информација? Разговарајте со нас