Continue

Префинет и молскавичен: подгответе се за новиот 100% електричен Jeep® Wagoneer S

25 January 2024

18 јануари 2024, Обурн Хилс, Мичиген – Марката Jeep® се подготвува за уште една година на иновации во 2024 година, подготвувајќи се да го лансира своето прво електрично возило со батерии (BEV) на светско ниво и да ја прошири својата постава на легендарните SUV. Пристигнува новиот целосно електричен Jeep, Wagoneer S, кој ќе се продава во САД од есен 2024 година, а потоа и на клучните пазари ширум светот:

https://youtube.com/shorts/6x7GuzUJITE?si=Gmsc0QAMMbJU5hZc

Понуден само во BEV верзија, Jeep Wagoneer S, стандардно, нуди извонредни способности 4x со управување за секаков тип на терен, највисок и најцелосен израз на Jeep технологијата, со импресивни перформанси: доволно е да се помисли само на моќноста од 600 КС и забрзувањето од 0 до 100 километри за 3,5 секунди. Неговиот надворешен дизајн, со извонредна аеродинамичност, располага со нова решетка со седум отвори, ексклузивна за Марката Jeep, осветлена со LED предни светла.

Новиот Jeep Wagoneer S е дел од актуелната глобална иницијатива за електрификација на марката Jeep, која ја трансформира технологијата 4xe во новиот 4×4 за да ја продолжи визијата на марката за слобода со нула емисии. Планот е целосна поддршка на целите за чисти нула емисии на јаглерод, поставени од Стелантис во текот на долгорочниот стратешки план Dare Forward 2030.

Ви треба информација? Разговарајте со нас