Continue

Wrangler

Wrangler

АВАНТУРИСТ ПО ПРИРОДА

2015 WRANGLER SPORT

Jeep® Wrangler Sport ти дава можност да влезеш во светот на Jeep и те носи на ентузијастичка авантура на 4 погонски тркала. Дозволи да те освои неговиот младешки и спортски стил.

 • Исклучителен мотор CRD (Common-Rail Diesel) 2.8 DOHC – со 16V и 4 цилиндри има моќност од 200 КС на 3.600 вртежи/минута и максимален вртежен момент од 460 Nm нa 1.600-2.600 вртежи/минута (co автоматски менувач).
 • Command-Trac® 4×4 – Совладајте ја следната авантура со системот Command-Trac® 4×4. Систем со докажано менување на брзините во лет со 2.72:1 низок сооднос при совладување на карпи и неутрален за рамен терен. Кога е потребно повеќе влечење распределувањето на моќта на четири тркала може да помогне да ги совладате дупките и се справите со лизгави услови. Command-Trac® 4×4 системот со NV241 GII кутија за пренос се втурнува во акција за да ви обезбеди најдобри резултати.
 • Заштита на подвозјето – Секој Jeep® Wrangler е заштитен со штит за подвозјето што помага да се заштитат клучните компоненти со 2.5-mm челична заштитна плоча на резервоарот за горив и кутијата за пренос.
 • Внатрешност која лесно се одржува со испусти за вода – Кога го земате Jeep® Wrangler на нова авантура, you’re destined to get a little dirty. To clean the interior of your vehicle remove the floor drain plugs found just below the foot spaces. Wash, rinse and repeat the adventure.

2015 WRANGLER SAHARA

Бунтовничкиот дух на Jeep® Wrangler е преточен во верзијата Sahara во елегантен и неконвенционален автомобил: опремен за да обезбеди максимален комфор на пат и да доминира во урбаната димензија со својот карактеристичен стил. Градот е нов терен за откривање, нова авантура.

 • 18″ Сјајни Polished Satin Carbon Тркала – Лесно воочлив благодарение на 18″ сјајни satin carbon тркала кои доаѓаат со стандардна опременост.
 • Седишта во платно со опшивка, а достапни и во кожа со опшивка – Sahara е опремена со премиум карактеристики вклучувајќи платнени седишта со опшивка или по ваш избор и седишта во кожа со опшивка.
 • Премини на тркала во боја на каросерија – Wrangler Sahara со премини на тркала во боја на каросерија и високо сјајни метализирана решетка, како и прстени на светлата формираат премиум среден изглед.
 • Најдобар во класата аудио систем – Sahara се карактеризира со најдобар во класата аудио систем Alpine® со седум звучници, кои креираат премиум звук благодарение на 460-watt засилувач, два високотонци, 8×12-inch субвуфер и четири 6.5″ звучници. Откријте нов бран во звучниот инженеринг.

2015 WRANGLER RUBICON

Rubicon е авантура и горделивост во чиста форма. Ти овозможува да се соочиш со каков и да е тип на терени да доживееш неспоредливи искуства. Создаден за секој што сака да експериментира со слободата што ја нуди интегралниот погон во неговата најпрефинета формаи да помине на најтешките теренски предели.

 • Dana® 44 зајакнати оски – Вистинскиот класик е направен да трае и да биде доверлив сопатник. Истрајноста доаѓа од тешките оски, цврсти куќишта, големи лопатки за лежишта и централни држачи за полесно, потивко работење.
 • Електронско исклучување на стабилизатор – Овој систем овозможува автоматско исклучување на стабилизаторот кога возите под 29km/h во 4LO режим. Предните тркала може да паднат и да се компресираат и до 25% повеќе.
 • Rock-Trac® зајакнат систем за трансфер – Единствениот Rock-Trac® 4×4 систем со неговиот зајакнат сет за трансфер and 4:1 сооднос на редукција со мануелен пренос ве пренесува преку камења и пречки до места за кои некој само сонува да ги достигне.
 • Tru-Lok® блокатор на диференцијали – Предби и задни Tru-Lok® електронски блокатори на диференцијали кои помагаат да се балансира брзината помеѓу тркалата од левата и десната страна за неверојатн прилепување. Овој прекинувач кој е вграден на инструмент таблата може да ги блокира или задната или двете оски.