Continue

JEEP® RENEGADE

НАЈСПОСОБНИОТ КОМПАКТЕН SUV НА СИТЕ ВРЕМИЊА

JEEP® RENEGADE

НАЈСПОСОБНИОТ КОМПАКТЕН SUV НА СИТЕ ВРЕМИЊА

ПОВЕЌЕ ОД 60 НАЧИНИ ЗА ДА БИДЕТЕ БЕЗБЕДНИ

Jeep® Renegade е дизајниран за да обезбеди повеќе од 60 безбедносни уреди, вклучувајќи и, за прв пат во сегментот, Forward Collision Warning и LaneSense Departure Warning-Plus. Jeep® Renegade e нагардуван со престижни 5-ѕвездички Euro NCAP со рејтинг 80 од вкупно 100. Euro NCAP го зголеми прагот за да го добие посакуваниот рејтинг од 5 ѕвездички во однос на безбедноста на возрасни, деца и пешаци. Иновативната архитектура на “мало широко 4х4” возило Jeep® Renegade и бројните сигурносни системи, понудени како стандард или по барање, вклучувајќи шест стандардни перничиња допринесоа многу за да се заслужи оваа награда.

НЕ ВРТЕТЕ СЕ НАНАЗАД: ТЕЛЕКАМЕРА ЗА ДВИЖЕЊЕ НАНАЗАД СО ДИНАМИЧНА МРЕЖА

Проширете го видното поле. Со задната телекамера ParkView® обезбедува идеална видливост при движење нананзад и асистира во маневрите благодарение на мрежа со динамични линии. Можете лесно да  видите на колор слика од позадината на вашето возило на Uconnect™ екранот чувствителен на допир.

ВАШЕТО ТРЕТО ОКО: СИСТЕМ ЗА НАДГЛЕДУВАЊЕ НА МРТОВ АГОЛ И ДЕТЕКЦИЈА НА ПРЕМИНУВАЊЕ ОД ЗАДНАТА СТРАНА

Овие системи користат специфични сензори, сместени во ретровизорските огледала за да му помогнат на возачот при менување на патеката и при претекнување, одредувајќи ја положбата на останатите возила и од мртва странична или задна точка, означувајќи ги со акустичен и светлосен сигнал на ретровизорот.

РЕЛАКСИРАНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА СИСТЕМИТЕ ЗА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ПРИ ДОБЛИЖУВАЊЕ И ИЗБЕГНУВАЊЕ НА НЕЗГОДА

Овој иновативен систем, благодарение на радарските сензори,  открива дали Jeep® Renegade премногу брзо се приближува до друго возило или до некаква пречка со големи димензии во правецот на неговото движење и го предупредува или му помага на возачот да го избегне сударот или да ги намали последиците.

ФУНКЦИОНИРА ВО 3 ФАЗИ:

Predictive Collision Warning: емитира звучни и визуелни предупредувања и прави да вибрира педалата за сопирачка за да го означи приближувањето до некаква препрека што се наоѓа во правецот на неговото движење

Advanced Brake Assist: ако возачот реагира, но не прикочува доволно ABA ќе ја интензивира сопирачката за да се избегне сударот или да се намалат последиците од него.

Collision Mitigation System: ако возачот не реагира, сопирачкиот систем интервенира автоматски за автоматски да се избегне сударот или да ги намали последиците од него.

ДОМИНИРА НА ПАТОТ:LANESENSE™ СИСТЕМ ЗА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ПРИ НЕНАМЕРНО ПРЕМИНУВАЊЕ НА КОЛОВОЗНА ЛЕНТА

Со Jeep® Renegade секогаш одите во вистинската насока. Позицијата на автомобилот на патеката на движење се мониторира со телекамери и секогаш кога возачот ќе се доближи до ивиците на оваа патека, системот емитува сигнали звучни и визуелни. Инаку, во случај на излегување од патеката, преку проактивно активирање на електронската сервосопирачка системот му сигнализира на возачот дека е потребна корективна акција.

ПОБЕЗБЕДЕН ОТКОЛКУ ШТО ЗАМИСЛУВАТЕ

Renegade ви помага во секоја ситуација и вклучува најразновидни оригинални Jeep® сигурносни уреди, како на пример Hill Start Assist (HSA) или Hill Descent Control за едноставно тргнување на угорнини или совладување на удолници и Tire-pressure monitoring (TPM) system кој информира кога притисокот во пневматиците е премногу низок. Дополнително, благодарение на Mopar® Electronic Vehicle Tracking System ќе имате најнов GPS кој овозможува следење на украдено возило.

ПОЧУСТВУВАЈТЕ СЕ СЛОБОДНИ: СИСТЕМОТ ЗА ВЛЕГУВАЊЕ БЕЗ КЛУЧ ENTER-N-GO™ И ИМОБИЛИЗЕР

Renegade е развиен целосно имајќи ја во предвид сигурноста, дури и кај клучот. Кога ќе влезете во возилото, електронскиот сензор ќе детектира дали клучот е со вас и ви овозможува да го стартувате возилото со едноставно притискање на копчето Start&Stop. Дополнително, во моторот е вграден и транспордер кој го препознава вашиот личен клуч. Доколку моторот открие некоректен клуч , тогаш тој ќе се исклучи после неколку секунди.

БЛИСКУ ДО ВАШИТЕ ПОТРЕБИ: ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Овој уред ја намалува претходно одредената брзина на возилото преку cruise-control кога се приближува на друго возило во истата лента, или кога друго возило ќе се престрои во истата лента. Системот ќе ја зголеми брзината кога возилото пред вас забрзува или се преместува во друга лента. Особено е корисно кога се управува во лоши метеоролошки услови или во услови со намалена видливост.

USB И AUX ВЛЕЗ

Слушајте ја вашата омилена музика со едноставно поврзување на вашиот компатибилен медија уред. Со Bluetooth® пренос и AUX влез, Uconnect™ овозможува лесно да управувате со вашиот уред на различни начини. Bluetooth® преносот ќе ви овозможи бесжичен пренос на музика на вашиот медиа уред. Со оваа достапна карактеристика, сега можете лесно да слушате музика бесжично од било кој компатибилен медија уред  или апликација за интернет радио.

КОМПАТИБИЛНИ ФОРМАТИ ЗА VP2
КОМПАТИБИЛНИ ФОРМАТИ ЗА VP4
.mp3 (32-320Kbps)
.wav
.wma (5-192Kbps)
.aac (8-96KHz) mono и stereo
.m4a (8-96KHz) mono и stereo
.m4b (8-96KHz) mono и stereo
.mp4 (8-96KHz) mono и stereo и
.m3u
.wpl
.mp3 (32 – 320Kbps)
.wav (8/16 bit, 8-48 kHz)
.wma (5 – 320Kbps) mono и stereo (not lossless)
.aac (8 – 96KHz) mono и stereo
.M4A (8 – 96KHz) mono и stereo
.m4b (8 – 96KHz) mono and stereo
.mp4 (8 – 96KHz) mono и stereo
.m3u
.wpl

ПОВРЗЕТЕ ПОВЕЌЕ ТЕЛЕФОНИ СО BLUETOOTH®

Најмногу до 10 различни мобилни телефони може да бидат поврзани и употребувани за јавување. Uconnect™ ги синхронизира контактите со вашиот мобилен телефон што му овозможува на возачот да повика по име и да го види името на контактот на екранот чувствителен на допир.

Uconnect™ системот нуди беспрекорно искуство какво што не сте очекувале. Со ситемите за навигација и аудио команди можете да се јавите кога сакате. Јачината на музиката е автоматски нагодена за да можете да ги слушнете дојдовните повици и потоа по завршетокот на разговорот се враќа во режим за слушање музика. Најпосле, кога влегувате во брза лента, со гласовни команди можете лесно да повикате некој од листата контакти или да го побарате последно употребениот број. Повикување и добивање телефонски повици или слушање или одговарање на текстуални пораки(само за комаптибилни телефони), без да се ги тргнете рацете од управувачот или очите од патот.

СИСТЕМ ЗА НАВИГАЦИЈА СО 3D МАПИ

Uconnect™ со здружени сили со лидерите во навигацијата со цел да обезбеди информација да знаете каде сте, вашата дестинација, како и за колку време можете да стигнете до таму. Мапите ќе ве водат низ сообраќајот, а во исто време ќе се споредува и мери со помош на GPS. На секое вртење ве води аудио насочување и гласовни извесувања. Новиот аудио систем Uconnect™ 6,5” Radio Nav нуди голем 6.5″ екран чувствителен на допир со 3D графики и серија надворешни селектори за поопфатен и поефикасен пристап до сите функции, вклучувајќи ги и контролите на аудио системот. Bluetooth® поврзаноста вклучува гласовни команди и аудио стриминг. Понатаму системот Uconnect™ поддржува USB влез, читач за SD картичка и DAB радио.
Системот Uconnect™ 5″ Radio Nav ви овозможува да продолжите со вашиот животен стил додека сте на пат со едно решение: мултимедија, забава и TomTom навигација. Понатаму екранот чувствителен на допир и бесконтактните функционалности овозможуваат брза и автоматска контрола.

АУДИО КОНТРОЛИ ПОД ВАШИТЕ ПРСТИ

Променете од AM to FM режим или радио станица, регулирајте ја јачината на звукот или изберете нова музика, изберете го контактот на кј сакате да се јавите: сето ова е можно без да ги тргнете рацете од управувачот. Специфични копчиња или прекинувачи се наоѓаат на управувачот. Треба само да пробате еднаш и ќе го посакате за секогаш.

КОНФИГУРИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО СОВРШЕНО ПАТУВАЊЕ: 7″ TFT ЕКРАН

Најголемиот дисплеј во класата во боја, во опција кај Limited , овозможува да го прилагодите екранот со онолку информации колку што ќе посакате користејќи ги копчињата на управувачот. Благодарение на лесно разбирливите икони и упатства, дисплејот нуди многу можности за прилагодување, од базичните информации за брзината до специфични информации за статусот на возилото, а кај 4WD верзијата можност да се провери позицијата на Selec-Terrain® .

JEEP® ВЕШТИНИ

Jeep® Uconnect™ LIVE претставува ново поглавје кое го подобрува возното искуство поставувајќи го на комплетно ново ниво: Jeep® Вештини. Можете да ги мерите вашите патувања благодарение на информациите за возачките параметри кои ги добивате во живо и анализи по завршување на патувањето. Прифатете го предизвикот, тестирајте се истражувајќи ги патеките на Jeep® достигнатите цели. Најпосле, споделете ги вашите патеки и достифнувања со Jeep® online заедницата.

5″ RADIO LIVE* и 5″ RADIO NAV LIVE*

Uconnect™ LIVE услуги, Екран чувствителен на допир, AM/FM радио, Дигитално Radio (DAB), Брзо подесување за јачина на звук, AUX влез – Audio input jack, USB влез, IPOD® компитабилност, Bluetooth поврзаност, Бесконтактно повикување, Streaming audio, Гласовни команди, Вградени команди на управувач, “Jeep Skills” поврзани перформанси (Само 5″ RADIO LIVE*), Само 5″ RADIO NAV LIVE*: TomTom LIVE услуги, Интегрирана навигација TomTom 2.5D.

6,5" RADIO NAV LIVE*

Uconnect™ LIVE услуги, TomTom LIVE услуги, Екран чувствителен на допир, AM/FM радио, Дигитално Radio (DAB), Брзо подесување за јачина на звук, AUX влез – Audio input jack, USB влез, IPOD® компитабилност, Bluetooth поврзаност, Бесконтактно повикување, Streaming audio, Гласовни команди, Команди вградени на управувач, GPS навигација со комплетни карактеристики со 3D.

Ви треба информација? Разговарајте со нас