Continue

JEEP® WRANGLER

Ненадминливи off-road перформанси

JEEP® WRANGLER

Ненадминливи off-road перформанси

СПОСОБЕН ЗА СÈ

Од off-road до урбани авантури, новиот Jeep® Wrangler е подготвен да се справи со сѐ. Со нови моќни мотори и подобрено држење, неговата ненадминлива способност секогаш ќе ве држи на цврсто тло, со слобода да правите што сакате.

TRAIL RATED TRAILHAWK®

Jeep® Wrangler Trailhawk® е израз на легендарната цврстина на марката Jeep® ,  нејзината исклучителна способност.

МОЌ ЗА ВАШИТЕ АВАНТУРИ

Со неговите нови мотори новиот Jeep® Wrangler е подготвен да настапи на секој терен. Снег, камен или кал: неговата моќ не запира.

2.2 L дизел со функција Engine Start Stop (ESS)

200 КС со 450 Nn вртежен момент на 2000 r/min 2.2 дизелскиот мотор ги користи придобивките од втората генарација MultiJet технологија, четири вентили по цилиндер, 2,000-bar Common Rail вбризгување, Engine Start Stop (ESS) и осум-степен автоматски менувач за најдобри перформанси на патот и надвор од него, како и ефикасност на горивото.

Комплетно нов 2.0L GME T4

270 КС со 347со вртежен момент на 4100 r/min Kомплетно новиот 2.0L турбо мотор со четири-цилиндри е достапен кај Jeep® Wrangler и е опремен со функцијата Engine Start Stop и осум-степен автоматски менувач. Системот ги спојува технологиите за подобрување на перформансите и заштеда на гориво.

ROCK TRAC® НАШИОТ НАЈСИЛЕН АДУТ

Секој off-road ентузијаст знае за легендарниот Rock-Trac® 4×4 Систем. Како стандард кај Rubicon, му дава повеќе контрола и поголем вртежен момент, овозможувајќи супериорни off-road перформанси. Сакате дури и повеќе способност? Тука е силниот NV241-Off-Road систем за пренос со 4:1 низок степен на пренос, Tru-Lok® електронско заклучување на предните и задните диференцијали и електронски предни блокатори подготвени за тестирање.

COMMAND-TRAC® ПОВЕЌЕ МОЌ

Кога е потребна моќ на сите четири тркала , системот Command-Trac® 4×4 со NV241 GII transfer case, стандардно кај Sport и Sahara се вклучува во акција за да ви помогне да поминете со леснотија. Command-Trac е докажан систем со лесна промена со 2.72:1 низок опсег при качување и неутрален за достапно рамно влечење направено со цел за забава и слобода, да одите каде што ве носи авантурата.

Оски од следната генерација Dana 44

Далеку над другите, Jeep® Wrangler Rubicon е опремен со предна и задна оска Dana® 44. Оските се засилени со подебели цевки и зајакнување, со цел супериорна моќ, цврстина и издржливост.

Rock-trac® со Tru-lok®

Wrangler Rubicon е опремен со Tru-Lock® со електронски блокатори на диференцијали. Прекинувач на инструмент-таблата ги активира или задната или двете оски за да обезбеди соодветна тракција.

Оски од следната генерација Dana 44

Далеку над другите, Jeep® Wrangler Rubicon е опремен со предна и задна оска Dana® 44. Оските се засилени со подебели цевки и зајакнување, со цел супериорна моќ, цврстина и издржливост.

АГЛИ КОИ ЈА ДЕФИНИРААТ КЛАСАТА

Ништо не може да се испречи помеѓу Wrangler и авантурата со 252 mm растојание од подлогата и агол на пристап од 36°, агол на прекршување од 20,8° и агол на заминување од 31,4°.

Ви треба информација? Разговарајте со нас