Continue

Нов Jeep® Compass

Вози ја иновацијата секој ден

Нов Jeep® Compass

Вози ја иновацијата секој ден

Нова генерација на мотори
Нов Jeep® Compass предлага три ефикасни мотори, два бензински и еден diesel, хомологирани според E6D final. Погонот е на предните тркала, а менувачот може да биде рачен или автоматски, во зависност од верзијата со бензински мотор.

Намалени емисии, подобрени перформанси

Новиот Jeep® Compass става на располагање линија на мотори кои се во можност да понудат ефикасни перформанси како во градско возење, така и надвор од патиштата. Истовремено, подобрени се потрошувачките, намалени емисиите.

1.3 turbo T4 бензин FWD 130 КС рачен / 150 КС Автоматски DDCT

Овој бензински мотор со 4 цилиндри и директно вбризгување се разликува по реактивните перформанси (до 270 Nm максимален вртежен момент) и ефикасни потполно почитувајќи ги стандардите на Еuro 6D-final. Потрошувачките се намалени, додека перформанси остануваат непроменети, типични за Jeep®. Овој мотор може да се комбинира со автоматска трансмисија со двојна спојка со 6 брзини и произведува до 150 КС. Или со рачен менувач со 6 брзини, испорачана моќност до 130 КС.

1.6 Multijet II Diesel FWD 120 КС Рачен менувач

Ефикасниот мотор 1.6 MultiJet II Diesel Euro 6D-Final нуди уште подобри перформанси на секаков терен. Во однос на верзијата Euro 6D-Temp овој нов мотор ја зголемува моќноста (+ 10 КС) и ги намалува емисиите. На располагање е со рачен менувач со 6 брзини и е во состојба да произведува до 120 КС.

Автоматски менувач DDCT со 6 брзини

Во верзијата Turbo-бензин со 150 КC, Jeep® Compass е опремен со автоматски менувач DDCT со 6 брзини што го подигнува доживувањето при возење, како и перформансите. Ова решение гарантира потековно менување на брзини, и со самото тоа побрзо забрзување, а се разликува по едноставноста на употребата.
Освен тоа, може да се избере меѓу различните мапа тури на менување врз основа на стилот на возење. Резултатот на тоа е пофлуидно движење како во град, така и на терен

Ви треба информација? Разговарајте со нас