Continue

Нов Jeep® Compass

Вози ја иновацијата секој ден

Нов Jeep® Compass

Вози ја иновацијата секој ден

Нов Compass Longitude

Новиот Jeep® Compass Longitude во сериска опрема содржи нови алуминиумски тркала од 17”, инструмент табла од 7“, двозонски автоматски клима-уред, сензори за паркирање и телекамера Parkview®. И не само тоа, благодарение на иновативната полица за безжично полнење Wireless Charging Pad, може да се полни мобилниот телефон без потреба да се поврзе со кабел.

Нов Compass Limited

Елегантен изглед и прекрасен ентериер. Редизајнираната табла сега вклучува и нов систем за информирање и забава Uconnect™ од 10,1“ со екран Ultra HD. Алуминиумски тркала од 18” со нов дизајн и Full LED светла.

Нов Compass 80° Anniversary

Jeep® прославува 80 години од создавањето на марката со специјално ниво на опременост кое поседува единствени стилски детали кои ја истакнуваат персоналноста и елеганцијата на Compass. Нивото на опременост 80°Anniversary е претставено со новите бои на каросерија Urban зелена и Mimetic зелена, со обработки во Neutral сива боја. Се истакнуваат алуминиумските тркала во Neutral сива боја од 18“ и новиот дизајн на предните Full LED светла. Беџот посветен на 80° годишнината е поставен и однадвор и однатре, со што се нагласува ексклузивноста на моделот и се додава стилски детаљ

Нов Compass S

Нов Jeep® Compass S è нивото на опременост што може да се пофали со најдобрите технологии и најпрефинетите детали за стилот. Во стандардна опрема вклучува нов систем за информирање и забава Uconnect™ од 10,1“, дигитална инструмент табла од 10,25″, автоматска задна врата, нови 19″алуминиумски тркала,LED предни светла со премиум дизајн.

Нов дизајн на внатрешноста

 

Повеќе простор за секојдневието

Почисти хоризонтални линии, модерна централна конзола и многу пошироки простори: Новиот Compass комплетно ја подновува внатрешноста. За прв пат на еден  Jeep®, нов интелигентен систем за информирање и забава  Uconnect™ излегува од таблата. Капацитетот на просторите на располагање е повеќе од удвоен, од 2,8 L сега е 7,2 L, идеален за да се соберат сите неопходни предмети за секојдневното возење. Вредните материјали, пак, и обработките на таблата и на седиштата дефинираат автентичен стил и ја зголемуваат удобноста.

Нова граница на технологијата

Новиот Jeep® Compass се развива во знак на иновацијата. Доживувањето при возење е поедноставено благодарение на најавангардната технолошка опременост во панорамата на Јeep®.

Нов систем за информирање и забава Uconnect™ од 10.1“

Од новата табла на Compass излегува ексклузивниот екран на допир на системот за информирање и забава Uconnect™, најавангардниот во панорамата Jeep®. Екранот, зголемен за 30% во однос на претходната генерација, мери 10,1“ и е опремен со Ultra HD резолуција. Иновативниот оперативен систем гарантира до пет пати побрза навигација, едноставна и интуитивна. Освен тоа, може да се персонализира интерфејсот, да се пристапи до омилените апликации и да се создадат до 6 различни кориснички профили.

Асистент за гласовно препознавање Hey Jeep®

Новиот Compass е опремен со асистент за гласовно препознавање интегриран во новиот интелигентен систем за информирање и забава Uconnect™. Доволно е да се каже “Hey Jeep®” за да се започне разговорот со возилото. може да се да се регулира клима-уредот, да се пушти музика или да се постави дестинацијата благодарение на сопствениот глас.

Полнење на мобилен телефон со Wireless Charging Pad - Полица за безжично полнење

Сега може да се наполни мобилниот телефон без да се користи кабел, односно со Wireless Charging Pad*. Доволно е да се постави уредот на полицата вградена на централната конзола: една сијаличка го покажува нивото на полнење.

НОВИ НИВОА НА БЕЗБЕДНОСТ

Еден компактен SUV е опремен со сите системи за активна и пасивна безбедност кои се од второ ниво на автономно возење и
се во состојба да гарантираат максимална заштита при возење.

Traffic sign recognition - Препознавање на сообраќајните знаци

Ги препознава сообраќајните знаци и ја наведува максимално дозволената брзина на екранот на дигиталната инструмент-табла.

Intelligent Speed Assistance - Интелигентна асистенција за брзината

Ја регулира брзината на возилото врз основа на предвидените ограничувања на патот по кој се вози.

Автономно возење II ниво

Новиот Jeep® Highway Assist System е уред за автономно возење од второ ниво. Ексклузивен новитет во панорамата Jeep®, кој е во состојба да го одржи безбедното растојание и контролата на брзината, спречувајќи го преминувањето каде што е тоа забрането и избегнувајќи ненадејни лизгања.

Поиновативен изглед

Новиот Jeep® Compass го обновува дизајнот на предната маска со седум отвори, на предните светла и на предниот браник: нови имодерни линии кои дополнително ја истакнуваат неговата урбана страна.

Форми на икона, нови линии

Линиите на предниот браник и профилот на предните фарови му даваат на Новиот Compass помодерен и моќен изглед. Освен тоа, и комплетно подновената предна маска со седум отвори го нагласува ставот на различност на овој компактен SUV.

Нов дизајн на предните светла

Новиот и единствен дизајн на предните и задните светла и збогатуваат извајаните линии на новиот Jeep® Compass и го истакнуваат изгледот на неговиот профил. Новите LED детали ги привлекуваат погледите и прават автомобилот да не помине незабележан во градскиот сообраќај.

Ексклузивни тркала

Меѓу новитетите на надворешноста, новиот дизајн е засилен со тркала со ексклузивна геометрија што му дава на автомобилот изглед како ниеден друг. На располагање се тркала од 17“ до 19“ со различни обработки меѓу кои Satin сива или Gloss црна, адаптирани на секаков стил, дурии на најпребирливиот.

Ново ниво на перформанси

Повеќе моќност, помали потрошувачки

Новиот Compass овозможува да се избере меѓу различните мотори кои ги намалуваат потрошувачките и емисиите, без да се влијае на типичните перформанси на Jeep®.

Ви треба информација? Разговарајте со нас